Airsoft, sport tactic doar pentru pasionati!

Zeci de site-uri dau definiţia airsoftului ca fiind acel sport tactic, plin de adrenalină, o simulare a unui conflict imaginar sau desfăşurat în trecut, în care jucătorii preiau diferite roluri și strategii militare pentru a da un efect real jocului.
Ei bine, până să devii jucător adevărat (să participi la jocuri locale, naţionale, să te antrenezi, să ai o echipă, un echipament complet şi adecvat) treci prin multe provocări financiare, ispite de a trândăvi în loc de a juca airsoft şi multe alte motive pentru care mulţi renunţă la acest sport.
Ştim ce este airsoftul.

AirsoftDar ce anume nu este airsoftul?
Am alcătuit o listă de argumente care să te facă să înţelegi de ce unii s-au îndrăgostit de airsoft şi de ce alţii renunţă atât de uşor.

 • În primul rând AIRSOFTUL NU ESTE PAINTBALL!
  De câte ori aţi auzit: „Ce e airsoft? E un fel de paintball, nu?”
  O fi având şi paintball-ul farmecul său colorat, însă a apărut după airsoft!
  De ce?
  Pentru că airsoftul a apărut din necesitatea de a antrena soldaţii, cu costuri reduse. Prin urmare, au apărut replici ale armelor folosite în armată dar mai ieftine şi cu muniţie şi mai ieftină, bile de plastic.
 • Airsoftul nu este pentru cei ce cred că paintball-ul este mai fain decât airsoftul, dacă simt asta, locul lor e pe terenul de paitball la pictat adversarii în curcubeie.
 • Airsoftul nu este pentru pasionaţii de a trage în tot ce mişcă, e nevoie de un test psihologic înainte de a juca airsoft, de genul:
  „Ştii care este echipa adversă? Ştii distanţa minimă de tragere? Ştii că e un joc, nu e real şi nici nu se filmează.”
 • Jocul de airsoft nu este pentru copii. Fie ei sub 18 ani, fie de 30 dar cu mintea rătăcită în trecut, airsoftul este pentru cei disciplinaţi, cei ce respectă regulile de joc, nu se distrează ţintindu-se reciproc la pielea goală, spălându-se pe dinţi cu reculul unui pistol, etc.
 • Jocul de airsoft nu este pentru „fetiţe”, dacă te-a nimerit, te pişcă, mergi mai departe şi duci jocul la capăt, vorba aceea ” Ce nu te ucide (bila de plastic), te face mai puternic (te lauzi cu vânătăile tale şi ceri îngrijiri medicale iubitei) ” 🙂
 • Airsoftul nu este pentru cei care vor să se antreneze pentru război pro terorism, intoleranță. Jucăm airsoft pentru că ne place, suntem pasionaţi de domeniul militar şi susţinem pacea mondială şi nu războiul împotriva nevinovaţilor.
 • Airsoftul nu este pentru cei care refuză să poarte echipament de protecţie. Indiferent de gradele de afară, ochelarii şi masca de faţă sunt obligatorii. Restul echipamentului te ajută pe tine să ameliorezi din durerea provocată de impactul cu bilele.
 • Airsoftul nu este un sport unde se admit șlapii de plajă, cămăşuţe, mocasini, pantalonii scurţi, niciun scenariu militar nu include astfel de ţinute pe câmpul de luptă.
 • Airsoftul nu este pentru cei care nu sunt dispuşi să investească pentru un echipament şi o replică de joc, orice pasiune cere sacrificii însă merită investiţii.
 • Airsoftul nu este pentru cei care vor să pară şmecheri şi cool purtând pistolul în pantaloni la spate, fiindcă aşa a văzut în filme. Există tocuri de pistol, cutii de transport şi legea ce interzice acest gen de accesoriu în locuri publice.
 • Airsoftul nu este pentru cei care vor să jefuiască o bancă, decât pentru scenarii poliţiste în terenul de joc ce implică o astfel de nelegiuire.
 • Airsoftul nu este pentru cei a căror ţinta este vecina, porumbeii, găinile bunicii, ci pentru cei care îşi aleg „victimele” pe măsura lor, la fel de înarmate şi capabile să riposteze.
 • Airsoftul nu este pentru cei care se tem de ploaie, vânt, zăpadă. Airsoftul nu este un sport de sezon, este un sport care are nevoie de provocările pe care orice armată le experimentează.
  Oricare ar fi intemperiile de afară, un airsoftist adevărat nu va refuza un joc, fiindcă e anunţat cod galben la meteo.
 • Airsoftul nu este pentru cei cărora le este teamă să doarmă sub cerul liber, să campeze în pădure, să experimenteze pe scurt viaţa unui soldat în armată.
 • Airsoftul nu este pentru NEMURITORI, care sunt ţintiţi de zeci de ori dar ei nu recunosc nici în ruptul capului. Avem nevoie de eroi, de victime, de călăi în joc, nimeni nu vrea nemuritori, fiindcă numai unul este, iar acela e Chuck Norris! 🙂
 • Airsoftul nu este pentru cei care nu cunosc sensul cuvântului fairplay!
  (Acceptare loială a regulilor ).

Airsoft ClujAirsoft Cluj este pe piaţă pentru a oferi pasionaţilor de airsoft, întreg echipamentul de care au nevoie şi sfaturile necesare pentru a deveni airsoftişti adevăraţi.

Pentru tine, ce nu reprezintă airsoftul?

18 păreri la “Airsoft, sport tactic doar pentru pasionati!

 1. Ursu Zgubilitic

  „Airsoftul nu este pentru cei care nu sunt dispuşi să investească pentru un echipament şi o replică de joc, orice pasiune cere sacrificii însă merită investiţii.”
  E scris de un magazin care vinde, articolasul asta.. Trebuia strecurata si o tampenie ca asta.. :))

  Răspunde
  1. daktari

   Nu mi se pare o tampenie. In orice sport ,pe masura ce progresezi , ai nevoie de upgrade. Toti am inceput cu o replica mai comuna si cu un echipament (poate) second. Dupa ce am prins experienta, ne-am luat o vesta tactica, o lanterna, niste bocanci impermeabili, o pelerina ,etc. Si am vrut sa ne facem replica mai performanta ca distanta ,ca precizie. De unde astea ? De la un magazin de airsoft. Asa ca…

   Răspunde
  2. Doktor

   Este una din cele mai deosebite prezentari ale acestui joc. Din pacate hatteri se vor gasi tot timpul, ei sunt prezenti in orice domeniu. Asa cum este si Ursu Zgubilitic pe care a trebuit sa il blochez ca imi comenta pana si la postarile cu vanzarile personale de airsoft sau cei ce se considera grammar nazzy. Asta este, nu totul este gratis in lumea asta, trebuie uneori sa si platim pentru pasiunile noastre, unele mai mult altele mai putin costisitoare.
   Mi-am permis sa copiez continutul articolului si in prezentarea airsoftului de pe forumul echipei insa desigur cu mentionarea sursei. Bravo baieti 😉

   Răspunde
  3. Cosmin

   Pai si cine vroiai sa scrie despre airsoft? Magazinul de la coltul blocului?
   Cand vrei sa mergi la ski, de exemplu, nu iti cumperi echipament?
   Trebuie stiut ca airsoftul este un sport destul de scump 🙂

   Răspunde
  1. Klaudiu

   Daca tot te dai destept si vrei sa dai lectii de limba romana scrie macar cu diacritice.

   Desi painball-ul nu este airsoft toti ne folosim de el sa explicam prietenior ce este airsoft-ul 🙂 …. si discutia decurge de obicei asa:
   – Ma duc la airsoft ….
   – Unde?
   – La airsoft
   – Ce-i aia?
   – Ca si paintball-ul, dar …
   – Aaaa, paintball
   – Nuuuuuuu! AIRSOFT! Trage mai departe, mai precis, doare mai putin si sculele sunt 1:1 cu cele reale! 🙂

   Răspunde
 2. HarpaletZu

  subscriu lui Daktari, cat si la colegu Klaudiu….dar aduc in plus urmatoarele…Fie painea cat de arsa…tot mai buna-i romaneasca! Asa ca fiecare cu ce-l doare…unui paint(stupid)balls…altii airsoft…si mai mult vorba lui Jan: „daca nu ai experimentat nimic din ce crezi ca ar insemna fapta/lucrul ala…ciocu mic si joc de glezna”

  Răspunde
 3. Arthur Rusu

  Gilf…. Eu sunt jucator de airsoft si nu sunt agramat. Articolul e scris relativ bine …folosind diacritice si semne de punctuatie. Cine mortii ma-tii esti tu sa iti permiti sa cataloghezi „orice” jucator de airsoft? Dupa nume esti o femeie frustrata ca toate femeile de altfel…geloasa pe prietenul/sotul care se simte bine jucand airsoft si scapand cateva ore din lesa ta. Te rog sa iti versi frustrarile pe bloguri de gay neintelesi asa ca tine…. Nu ai nici o legatura cu airsoftul…si neuronul tau nu poate intelege un sport complex, tu poti fotbal si atat. Pentru toti camarazii mei de airsoft… Continuati sa jucati si sa va simtiti bine. Pentru autorul articolului…. Ma bucur ca intelegi jocul….ar trebui sa te vad mai des pe teren….toata lumea te asteapta si ti-ar prinde foarte bine si pentru imaginea firmei.

  Răspunde
 4. ARCUR Rusu

  Arturica nici tu nu scrii corect. Deci ce a zis Gilf este adevarat.
  „Nicio legatura” se scrie asa ca mine ,nu cum ai scris tu. Agramat frustrat !!

  Răspunde
 5. admin

  Dragi vizitatori, rugamintea mea este sa ne concentram pe tema articolului. Limbajul obscen nu are ce cauta pe acest blog la fel cum nu are ce cauta nici pe terenul de airsoft. Sa nu uitam ca cea mai importanta calitate a unui airsoftist ar trebui sa fie „cei sapte ani de acasa”, iar acest lucru nu se-nvata la scoala.
  Daca aveti o critica constuctiva/suggestii despre blog le asteptam cu interes pe mail.

  Răspunde
 6. access

  Mai fratilor da voi faceti gramatica sau jucati aursoft. Ce plm ? Si since mi se rupe p**la ca unu sau altu nu pune un punct sau o virgula . In fond si la urma urmei este ca il inteleg.

  Răspunde
 7. acces la incultura

  Bai tu asta ultimu’,ai dat cu mucii in fasole. Concluzie : esti agramat,analfabet,nu iti place cartea, mergi la airsoft si joaca-te de-a militaru’ frustrat. Vrei sa fii barbat adevarat,lasa jucariile si inroleaza-te. Jucariile sunt pentru pasarici. Sper ca ati prins cu toti ideea. Soma soma soma……nu m-ai nimerit,ba daa….sa mori tu…..
  Parada de bulangii echipati in camuflaj. In afara de pus poze pe fb,la ce va mai pricepeti? Airsoft? Paaa, sunteti niste „softs” cu toti.

  Răspunde
 8. Arthur Rusu

  Admin, imi cer scuze pentru iesirea mea si promit ca nu mai fac. Totusi….tu ca admin ai putea sa cenzurezi macar mesajele care au la nume ARCUR Rusu…daca tot ma face agramat….macar sa aiba un nume real sa stiu si io cine nu ma suporta….. Am incheiat subiectul.

  Răspunde
 9. altu'

  @acces la incultura
  dupa cum se vede din cele scrise esti un pic mai mult decat frustrat. unii dintre airsoftisti sunt fosti sau chiar activi in sistemul de aparare (armata/politie) de pasarici sau bulangii sa povestesti doar cand te referi la familia dumitale din care cu onor faci parte. sezi cu popcornul la meci si lasa pe altii cu ale lor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *